< terug naar Managementsystemen

ISO 9001 begeleiding

Feitelijk heeft elke organisatie een bepaald kwaliteitssysteem. Simpelweg omdat elk bedrijf zichzelf wil verbeteren. De vraag is alleen hoe doelgericht is je organisatie bezig met verbeteren? En hoeveel inspanning stop je in de systematiek om verbetering te realiseren?

Steeds meer organisaties raken overtuigd van het nut van een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem. Wie het goed aanpakt, verhoogt zijn efficiëntie, de klanttevredenheid en daarmee de waarde van zijn bedrijf. ISO 9001 is een internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen, waardoor veel bedrijven zich laten toetsen. ValQ kan je daarin uitstekend begeleiden en zorgt ervoor dat je organisatie een continu verbeterproces in gang zet. Maar ook in beweging houdt, want klaar ben je nooit.

ISO 9001:2015

De huidige ISO 9001 heeft duidelijk de blik naar buiten. Organisaties worden gevraagd om de context waarin zij opereren in kaart te brengen. Denk hierbij aan ontwikkelingen in de markt en in de economie, maar ook ten aanzien van wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Daarnaast wordt gevraagd om de wensen en eisen van belanghebbenden (stakeholders) in kaart te brengen. De context van de organisatie leidt tot diverse risico’s en kansen voor de organisatie. Op basis van deze risico’s en kansen wordt het kwaliteitssysteem samengesteld. Ook al eist ISO geen procedures, soms is het toch zinvol om procedures op te stellen om een uniforme werkwijze met een eenduidig kwaliteitsniveau te waarborgen. Wij richten dit met u op een passende manier in. Dit kunnen procedures zijn, maar ook standaard documenten, KPI’s, overlegvormen, etc.  ISO 9001 eist verder dat informatie wordt gedocumenteerd. Dit heeft alles te maken met de toetsbaarheid van het kwaliteitsysteem voor interne verbeterdoeleinden, maar ook zodat systemen getoetst kunnen worden door certificerende instellingen. Veel bedrijven kiezen voor de externe bekrachting van het kwaliteitssysteem middels een ISO 9001 certificaat.

 

Onze begeleiding

Onze begeleiding kan bestaan uit het opzetten, verfijnen en onderhouden van een kwaliteitssysteem conform ISO 9001 of andere normen. Wij houden het graag praktisch en sluiten liefst zoveel mogelijk aan bij bestaande structuren binnen de organisatie. Denk aan bestaande overlegvormen of pakketten waarin informatie wordt opgeslagen. De huidige ISO 9001 (versie 2015) geeft bijzonder veel ruimte om een kwaliteitssysteem op te zetten dat past als een jas! Onze adviseurs hebben ervaring met kwaliteitssystemen binnen verschillende organisaties en branches. Haal deze kennis in huis en werk samen met ons aan de verbetering van uw organisatie!

Jan-Bert van de Water
Jan-Bert van de Water
LinkedIn
073-6134555
jan-bert@valq.nl

Ik vind het belangrijk dat een kwaliteitssysteem bijdraagt aan de doelen van de organisatie. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met mij op.

Laatste nieuws